סלמון כבוש - גרבלקס

  • מקור המנה
    מזרח אירופה
  • זמן הכנה
    יומיים
מצרכים:
1 קילו סלמון - פילה, מנוקה מעצמות ועם העור
1.5 כוס/ות מלח ים - לתערובת
1.5 כוס/ות סוכר לבן - לתערובת
3 כף/ות פלפל שחור - גרוס טרי, לתערובת - או לפי הטעם שמן זית - לכיסוי הדג שומר - אופציה שמיר - אופציה
אופן ההכנה:
1. לרפד כלי, שיכיל את הסלמון, בניילון נצמד שיהיה מספיק גדול כדי לעטוף את הסלמון.
2. לערבב היטב מלח, סוכר ופלפל שחור.
3. מפזרים רבע מתערובת המלח/סוכר/פלפל על הניילון הנצמד.
4. מניחים מעל את הסלמון, כשהעור כלפי מטה.
5. מפזרים את יתרת התערובת מעל הדג, מהדקים היטב שכל הדג יהיה מכוסה בתערובת.
6. עוטפים בניילון הנצמד ומהדקים היטב שוב.
7. מניחים מעל הדג משקולות, כדי ליצור לחץ על הדג שיגיר הנוזלים.
8. מכניסים למקרר ל- 48 שעות.
9. שוטפים את הדג מהתערובת, מסירים בזהירות את העור, מבלי לפגוע בבשר הדג ומיבשים היטב את הדג במגבת נקיה.
10. פורסים את הדג לפרוסות של כ- 4 מ"מ, כשהוא נשמר בצורתו כדג.
11. מכניסים לכלי אחסון ושופכים מעל שמן זית לשימור הדג.
הדג יכול להיות במקרר כחודשיים.
האופציה - אני לא משתמשת בה, כי אני אוהבת את טעמו הטבעי של הדג וללא תוספות.

Powered by Artvision | Truppo Websites