עוגת בסבוסה (האריסה) מצרית

  • מקור המנה
    מצרי
  • זמן הכנה
    90 דקות
מצרכים:3 ביצים
מס' 3 0.75 שמן תירס - אם אין אפשר גם שמן חמניות
1.5 כוס/ות סוכר 2.5 כוס/ות סולת - סולת תירס
1 כוס/ות קמח לבן - (קמח לבן לא תופח)
1 אבקת אפייה 1 כף/ות תמצית וניל - טבעית
0.75 כוס/ות מיץ תפוזים - טבעי
100 גרם שקד - שקדים מולבנים, אפשר להחליף באגוזי מלך
 
חומרים לסירופ:
2 כוס/ות מים - להשתמש בספל מג לקפה נמס
2 כוס/ות סוכר - להשתמש בספל מג לקפה נמס
1 דבש - צינצנת קטנה של 350 גרם
0.5 מיץ לימון - מחצי לימון
2 כף/ות מי ורדים - אמיתיים
 
מגש/תבנית אפיה מלבנית רגילה - אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום גדולה
אופן ההכנה:
מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות.
אל תוך קערת המערבל מכניסים 3 ביצים מלאות (לא מפרידים) ומקציפים במהירות בינונית. מוסיפים מיד את 1.5 כוסות הסוכר ומשאירים להקציף כ- 5 דקות.
כאשר המקצפת מקבלת מרקם קשה/סמיך ולבנבן מוסיפים בהזלפה את כל שמן התירס, אפשר עם כפית בהדרגה עד לסיום.
מתחילים להוסיף לסרוגין את הסולת, קמח, תמצית וניל, מיץ תפוזים ואבקת האפייה.
אפשר ומומלץ לערבב היטב בתוך קערה נפרדת את הסולת, קמח ואבקת האפיה ואח"כ להוסיף את התערובת בהדרגה למקצפת.
משמנים היטב את מגש האפיה.
לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, מפסיקים את פעולת המערבל ומעבירים את כולה אל המגש המשומן.
מפזרים את חצאי השקדים המולבנים באופן שווה וסימטרי על פני התערובת כך שבזמן חיתוך העוגה יתקבלו נתחים כאשר במרכז כל אחד מונח שקד.
מכניסים לתנור לזמן אפייה כ- 30 דקות, אופים עד לקבלת פני שטח חומים (לא חום כהה) להקפיד לא לשרוף.
מבצעים בדיקה עם קיסם יבש, מחדירים לפנים העוגה ומוציאים, מוודאים שהקיסם יבש.
בינתיים עוברים להכנת הסירופ.
אל תוך סיר בינוני שופכים את המים ומוסיפים את הסוכר. מחממים על אש בינונית ומערבבים מדי פעם. רגע לפני הרתיחה מוסיפים את צנצנת הדבש ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון, מנמיכים את האש ממשיכים לערבב כדקה נוספת, מוסיפים את 2 כפות מי הורדים מערבבים 10 שניות ומכבים את האש.
בזמן הזה פחות או יותר עוגת הסולת מוכנה.
מניחים מגבת מטבח כפולה (שתי מגבות) על השיש, מוציאים את תבנית העוגה מחוץ לתנור ומניחים על המגבות.
באמצעות סכין חדה חותחים את העוגה לנתחים שוים (מרובעים או מעויינים) בהקפדה על המצאות שקד בכל יחידה.
שופכים בזהירות את כל הסירופ החם על פני העוגה ומכסים ברדיד אלומיניום.
מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר למרות שיש מי שמעדיף לאכול קר ישר מהמקרר.
בכל מקרה ובכל צורה הבסבוסה (האריסה) תמיד טעימה ומפתה.
בתאבון.

Powered by Artvision | Truppo Websites