עוגת שוקולד כפולה

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
3 כפות גדושת אבקת קקאו
1/4 כוס מים חמים
5 ביצים
200 גרם קמח
1/8 כפית מלח
1/2 שקית אבקת אפייה
250 גרם סוכר
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
 
לציפוי:
 
1 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקקאו עם המים, עד קבלת תערובת ללא גושים.
מוסיפים את הביצים ומערבבים.
 
2. במיקסר, מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסוכר.
מוסיפים חצי מעיסת הקקאו חצי מכמות החמאה. מערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הקקאו וחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית קוגלהוף או בבקה גבוהה, 24 ס"מ.
 
3. אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 175 מעלות.
 
4. ממיסים את השוקולד והשמנת על אש נמוכה. מצננים מעט. יוצקים על העוגה.
Powered by Artvision | Truppo Websites