מאמרי פורטל האוכל

מסעדות גורמה

מסעדות בנווה פריצקי
מסעדות הגורמה בנווה פריצקי נחשבות למובילות בתחום.

להמשך הכתבה...

פסטה

פסטה וטסת...לאיטליה!
איטליה, ארץ המגף, עם מרחבי הכרמים, היין המשובח, הפיצה המובחרת, הגלידות המרנינות וכמובן מעל הכול: הפסטה המשגעת! .
פסטה  הוא שם מקובל גנרי בכל העולם למאכל האיטלקי המוכר והפופולארי העשוי מקמח, מים ולפעמים גם ביצים. מקור השם פסטה באיטלקית הוא בצק ואת הפסטה מכינים מבצק המיוצר לרוב מחיטה קשה. פסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה, ומוגשת לרוב עם רוטב משתנה על פי מתכוני פסטה או תבשילי פסטה שונים . פסטה הפכה

להמשך הכתבה...

קינוחים

הביס האחרון שעושה את ההבדל
"אז מה יש לקינוח?", היא שאלה שעולה לא פעם ולא פעמיים במהלך ארוחה משפחתית, ביקור במסעדה או באולם אירועים. ברוב המקרים, השאלה באה להפגין שביעות רצון ממנות האוכל שהוגשו, וכעת, אחרי שעוררתם את חושי הטעם והריח של כולנו, אנו מחכים לקינוח המיוחד

להמשך הכתבה...

מאפים

פריכות נמסה בכל ביס
ברוכים הבאים אל עולם הקונדיטוריה, עולם של צבעים, ריחות וטעמים, בו מתערבבים מאפים מתוקים לצד מלוחים, מאפים על בסיס בצק לצד שילובי שוקולד, פירות, ירקות, בשר וגבינות, עולם של טריות ופריכות הנמסה בפה בכל ביס וביס ושאופן הכנתה מתאים לכל כיס

להמשך הכתבה...

ירקות

ירקות- חגיגת צבע ובריאות
הם אדומים, ירוקים, צהובים, חומים, צהובים, כתומים, סגולים, שחורים, לבנים ועוד. הם טעימים, מוכנים למאכל בצורתם הטבעית או מיועדים לחיתוך ותיבול על פי הטעם. הם מצוינים כתוספת לכל מנה או כמרכיב עיקרי בהכנת המנה –אלו הם הירקות, חגיגת הצבע שעל הצלחת שלנו!

להמשך הכתבה...

לחמים

לא על הלחם לבדו
מאפי לחם, לחמים ו-מאפים שונים מהווים חלק עיקרי ממרכיבי המזון היומיומי של כולנו. כיום, ניתן למצוא מספר עצום של מאפיות, קונדיטוריות ומרכזי שיווק מזון המייצרים מאפי לחם שונים לאורך כל שעות היום, ואנו נהנים ממגוון, מאפי לחם, לחמים ו-מאפים טריים, פריכים, חמים מהתנור וטעימים במיוחד.

להמשך הכתבה...

ממולאים וכבושים

ממולאים וכבושים
מה דעתם על עגבניות שרי ממולאות בגבינה עם צנוברים? טעמתם כבר חצאי ירקות על בצק פריך ממולאים בפסטה עם גבינה? ...אתם בכלל חובבי בשר.. מה דעתם על עיגולי קישואים ממולאים בבשר בקר מוקפץ, או בכלל שמתחשק לכם תחתיות ארטישוק עם מילוי בשר?...מעדיפים את טעמו הכבוש והחמוץ של הפרי והירק..מה דעתם על מאכלים כבושים ?...הכול על ממולאים וכבושים בכתבה שלפניכם.

להמשך הכתבה...

פשטידות

פשטידות או לא להיות
פשטידות, סוגי מאכל שונים הנאפים בתנור, ומוצעים כמנות פתיחה, מנות עיקריות או מנות ביניים, תלוי בסוג הבלילה והתוספות שמכילה כל פשטידה ופשטידה. מתכונים לפשטידות כוללים מגוון רחב ביותר של חומרי גלם וכוללים ביו היתר: ביצים, קמח או בצק, ירקות,פירות, סוג פסטה שונים , תבלינים, גבינות או בשר, תלוי במתכון ותלוי במטרת אפיית הפשטידה.

להמשך הכתבה...

שוקולד

מתוק, טעם החיים
כולם אוהבים אותו, מגדולים ועד קטנים, כולנו מתענגים על טעמו הממכר והנפלא של השוקולד. שוקולד הוא ממתק אהוב וחומר גלם מתוק המופק מזרעי עף הקקאו. מאכלי שוקולד הם בסיס נרחב של סוגי מאכלים שונים המבוססים על טעמו הייחודי של השוקולד וניתן למצוא אותם בעיקר במנות האחרונות של כל ארוחה.
לאחר תהליך הכנה בסיסי, שוקולד מעוצב בצורות שונות. כיום, תוכלו למצוא שוקולד  בטעמים שונים, כגון:מנטה, תפוז,תות שדה, אגוזים, בננות, שקדים, קרמל ועוד. שוקולד הוא חומר גלם בסיסי בהכנת  בגלידות, עוגיות, עוגות ומגוון רב של קינוחים.

להמשך הכתבה...

דגים

דגים, מהים אל הצלחת!
דגים משמשים למאכל בכל רחבי העולם ונחשבים לאחד המאכלים המזינים והבריאים ביותר. מאכלי דגים מבוססים על שיטות הכנה שונות, לרבות, בישול, אפייה, טיגון, צלייה, אידוי והחמצה. דגים מאבדים את טריותם מהר מאוד ולכן במקומות רבים משווקים אותם כשהם עדיין חיים בתוך מיכלי מים. כמו כן, קיימות שיטות מגוונות לשימור דגים באמצעות ייבוש, המלח או הקפאה. חלק ממיני הדגים מבושלים ונארזים בתוך קופסאות שימורים, למשל, דגי סלמון, טונה והרינג. בארצות מתועשות, כמו ישראל לדוגמא, שיטת שימור הדגים המקובלת ביותר היא הקפאה.

להמשך הכתבה...

אוכל בריא

כמה טעים-ככה בריא!
טענה רווחת טוענת ש...אוכל  בריא אינו יכול להיות טעים, הרשו לנו לחשוף בפניכם "סוד" קטן-גדול, אוכל בריא מבוסס ברובו על חומרי גלם איכותיים ושיטות בישול בריאות ומזינות, ולכן טעמו של אוכל בריא עולה על טעמו של מזון העושה שימוש בחומרי גלם לא איכותיים ולא בריאים.

להמשך הכתבה...

אוכל בריא

גוף בריא מתחיל עם אוכל בריא
ירקות, פירות ו-סלטים נחשבים בעיני רבים לסוג של אוכל בריא שטוב ונכון לנו לצרוך אותו בכמויות גדולות. כמו כל דבר אחר בחיים, אוכל בריא אינו נמדד על פי הכמות אלא בעיקר על פי איכות חומרי הגלם ואופן הכנת המזון. ירקות ופירות נחשבים בריאים מכיוון שהם מספקים לגוף כמות גדולה יחסית של  ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, אך גם לסביבת גידול הפירות והירקות ישנה חשיבות רבה בהתאמתם לחומרי גלם להכנת אוכל בריא.

להמשך הכתבה...

מסעדות גורמה

פשוט לחשוב גורמה
אוכל גורמה מתחיל מרעיון מוצלח, מהברקה קולינרית היודעת לשלב ולחבר בין חומרי גלם , שעל פניו, אין כל קשר ביניהם. מבוסס בעיקרון על יצירתיות קולינארית של טובי השפים בעולם, אוכל גורמה תוכלו למצוא במיטב המסעדות בארץ ובעולם, שאיכותם נמדדת בראש ובראשונה על הפגנת היצירתיות ביצירת טעמים ושילובי טעמים ייחודים. אוכל גורמה- פשוט לחשוב יצירתי...

להמשך הכתבה...

פירות

פירות לחיים בריאים
מה דעתם לפתוח את היום עם מנת בריאות הכוללת: חתיכות פרי טרי בתוך יוגורט או בתוך דגני בוקר? פירות הם ללא ספק מאכל מזין ובריא במיוחד, עשיר בויטמינים ובעל ערכי תזונה רבים לגוף האדם. פירות ניתן למצוא בכל ימות השנה, ומחירים הסביר מאפשר לנו לצרוך אותם בכמויות נכונות מדי יום.

להמשך הכתבה...

מאכלי ים

ים של מאכלים
הים הגדול, הכחול והרחב מספק לנו שלושה סוגי מאכלי ים עיקריים: דגים, פירות ים ואצות. לכל אחד ממאכלים אלו מאפיינים שונים,סוגי הכנה שונים וכמובן טעם נפלא ושונה. מאכלי ים נפוצים בעיקר מדינות השוכנות לצד ימים ואוקיינוסים. 

להמשך הכתבה...

סלטים

סלטים, רבותי, סלטים!
הם נמצאים על כל שולחן, מונחים בתוך קערות הגשה קטנות או גדולות, ממלאות את השולחן במגוון טעמים וצבעים שונים, אלו הם הסלטים. סלטים ניתן להכין כמעט מכל פרי וירק בתוספות שונות וברמת תבלון משתנה. הסלטים מהווים מנות ביניים בכל ארוחה ונמצאות בדרך כלל על השולחן לצרכי נשנוש לאורך כל זמן הארוחה.

להמשך הכתבה...

מרקים

מרק היום!
מרקים הם ללא ספק סוג של מאכל מזין ואהוב על כל אחד ואחת מאיתנו. למרות שאכילת מרקים (או יותר נכון שתייה), נחשבים לאקט חורפי, עדיין תוכלו למצוא המון מתכוני מרקים קרים המתאימים לכל ימות השנה, כולל הימים החמים ביותר.

להמשך הכתבה...

תבשילי קדרה

תבשילי קדירה
תבשילי קדירה הן שיטת בישול איטית, מתמשכת עם סיום מענג ומוצלח. תבשילי קדירה עושים שימוש בנתחי בשר שלמים המוכנסים לתוך סיר עם מים רותחים ומבעבעים, ירקות שונים, תבלינים ועוד שאר ירקות... נתחי הבשר המתאימים בדרך כלל ל- מתכוני קדירה הם נתחי שריר הבשר שאינם רכים מספיק לשיטות בישול אחרות כגון: צלייה, אפייה או טיגון. תבשילי קדירה הנפוצים הם כמובן תבשילים שונים לחמין (צולנט), צלי קדירה ועוד.

להמשך הכתבה...

גבינה

גבינה, מנצחת על האירוח!
קיבלתם טלפון מקרובי משפחה ובמהלכו הם מבשרים לכם שהם אוטוטו אצלכם לביקור קצר, אתם מייד נכנסים למבטח וחושבים מה להגיש כמנה קלה לאורחים הנכבדים. אחד הפתרונות המהירים, הקלים להכנה ויחד עם זאת מרשים וטעים הוא : הכנת פלטות גבינה.

להמשך הכתבה...

עוף

בא לי ל-עוף
איך אתם אוהבים את תבשילי עוף שלכם? עוף במילוי פירות או ירקות? עוף מוקפץ? עוף בתוך תבשיל אורז או תוספת אחרת? מאכלי עוף הינם רבים ומגוונים והעוף מהווה במקרים רבים בסיס עיקרי סביבו מורכבת המנה.

להמשך הכתבה...

מסעדות גורמה

אוכל גורמה!
אוכל גורמה הוא שם כולל למגוון מנות מזון בעלות ייחוד, סגנון הכנה מורכב וסגנון הגשה מוקפד ושובה עין. אוכל גורמה מוגש לרוב במסעדות יוקרה או באירועים פרטיים שלשם הכנת מנות המזון מועסקים חברות קייטרינג מובילות ואנינות טעם. אוכל גורמה מתייחס לכל סוגי המנות, החל ממנות ראשונות וביניים, דרך מנות עיקריות ועד למנות אחרונות וקינוחים. כמו כן, גם בתחום הקונדיטוריה תוכלו למצוא אוכל גורמה בדמות מאפים וסוגי עוגות ועוגיות ייחודיים.

להמשך הכתבה...

מסעדות גורמה

גורמה. מנות קטנות, טעם גדול!
ריבוי מסעדות הגורמה בארץ מאפשרות לקהל לקוחות רחב להכיר מקרוב אוכל גורמה משובח ועשיר, מעת לעת, תוכלו למצוא מבצעים או שוברי הנחה משמעותיים על ארוחות גורמה במיטב מסעדות השף בישראל.

להמשך הכתבה...

עוגות ועוגיות

אין חגיגה בלי עוגה!
עוגות ועוגיות טובות לכל מטרה, הן יכולות לנוח על השולחן בסיום ארוחה, הן יכולות להופיע שם בזמן אירוח, הן המרכז של כל אירוע או מסיבת יום הולדת, הן מצוינות להתחיל את הבוקר בנחת עם קפה ומאפה צמוד, והן הכי טעימות כאשר הן חמות, טריות ופריכות במיוחד.

להמשך הכתבה...

אוכל בריא

אוכל בריא- טיפים בריאים
אוכל בריא, הינו אחד מהטרדנים הבריאותיים השוטפים את חיי כולנו. המודעות למזון בריא, הכנת אוכל בריא ותזונה נכונה נכנסת יותר ויותר לכל מבטח ומטבח. ריכזנו עבורכם מספר טיפים להכנת אוכל בריא, מזין וטעים במיוחד!

להמשך הכתבה...

אודות פורטל האוכל הישראלי

להמשך הכתבה...

בשר

בשר עולמי!
איך אתם מעדיפים אותו? מבושל? מטוגן? נע? על האש? בתוך תבשיל? כמנה עיקרית? עם רוטב מעל? צלוי? מעושן?

להמשך הכתבה...

Powered by Artvision | Truppo Websites