גוף בריא מתחיל עם אוכל בריא

ירקות, פירות ו-סלטים נחשבים בעיני רבים לסוג של אוכל בריא שטוב ונכון לנו לצרוך אותו בכמויות גדולות. כמו כל דבר אחר בחיים, אוכל בריא אינו נמדד על פי הכמות אלא בעיקר על פי איכות חומרי הגלם ואופן הכנת המזון. ירקות ופירות נחשבים בריאים מכיוון שהם מספקים לגוף כמות גדולה יחסית של  ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, אך גם לסביבת גידול הפירות והירקות ישנה חשיבות רבה בהתאמתם לחומרי גלם להכנת אוכל בריא.

סלטים

 

סלטים מכל הסוגים המתבססים על מיני ירקות שונים, מהווים מפתח חשוב בהכנת אוכל בריא, גם כאן ערך חומרי הגלם ושיטות הכנת הסלטים מהווים פרמטר חשוב בהגדרת סלטים כאוכל מזין, אוכל בריא ומועיל. בעת הכנת סלטים מבושלים, יש להקפיד על הוספתם למים רותחים ולא להביא לרתיחתם עם המים, כך הם שומרים על כל הויטמינים החיוניים.

 

סלט ירקות נחשב לסוג אוכל בריא ומזין, ומתאים כתוספת לכל מנה וארוחה. כשמכינים סלט כדאי לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות ככל האפשר. ככל שהירקות חתוכים לחתיכות קטנות יותר, כך הם מאבדים מערכם התזונתי מהר יותר, הקפידו על סלט ירקות חתוך גס עם מינימום תיבול על מנת לשמר הן את הטעם הנפלא של הירק הטרי והן את ערכיו התזונתיים.

 

טיפים ועצות נוספות להכנת אוכל בריא

 

לפני שאתם אוכלים קטניות, הנביטו אותן. בשלב הנביטה הזרע מתעורר מתרדמתו וזמינות הוויטמינים והמינרלים שבו (כולל ויטמין C) גדלה.

 

דגנים מלאים - עמם נמנה גם האורז המלא - מצוינים כמרכיב בריא במזון וגם לדיאטה, כי אוכלים מהם פחות והם מעודדים פעילות מעיים.


אורז ופסטה הם מצרך בישול אהוב ונפוץ, אבל העיקרון החשוב ביותר בתזונה בריאה הוא הגיוון. בבתי טבע ובסופרמרקטים הגדולים אפשר למצוא דגנים נפלאים וטעימים, שרק צריך לנסות אותם. קינואה, למשל, הוא דגן מלא וטעים מאוד, שמבשלים כמו אורז.


כדאי לאפות ולאכול עוגות ועוגיות שעשויות על בסיס שמן ולא על בסיס מחמאה או מרגרינה.


אוכל בריא ותזונה נכונה היא עניין של תשומת לב לדרכי הבישול ואיכות חומרי הגלם השונים, הקפידו על שיטות בישול בריאות ותוכלו ליהנות מיופי של טעם בריא ומזין.

 

Powered by Artvision | Truppo Websites