תבשילי קדירה

תבשילי קדירה הן שיטת בישול איטית, מתמשכת עם סיום מענג ומוצלח. תבשילי קדירה עושים שימוש בנתחי בשר שלמים המוכנסים לתוך סיר עם מים רותחים ומבעבעים, ירקות שונים, תבלינים ועוד שאר ירקות... נתחי הבשר המתאימים בדרך כלל ל- מתכוני קדירה הם נתחי שריר הבשר שאינם רכים מספיק לשיטות בישול אחרות כגון: צלייה, אפייה או טיגון. תבשילי קדירה הנפוצים הם כמובן תבשילים שונים לחמין (צולנט), צלי קדירה ועוד.

תבשילי קדירה ו- מתכוני קדירה שונים מבוססים על שיטת בישול איטית ומתמשכת, במהלכה חום הבישול נמוך, נתחי הבקר מתבשלים לאיטם ביחד עם התוספות בתוך הסיר, מיצי הבשר מתמזגים עם ומתערבבים עם יתר המרכיבים בסיר, אחד סופג את טעמו של השני וביחד יוצרים הרמונית טעמים נפלאה.

 

תוספות עיקריות לסיר הקדירה הם: ירקות מכל הסוגים, כולל ירקות  שורש. כמות הנוזלים המעורבים בתהליך הבישול חשובים במיוחד. הנוזלים מהווים את הרוטב, הנוזלים יכולים  להיות מורכבים ממים מתובלים, שמן או אפילו יין. בהכנת תבשילים מסוימים צולים תחילה את נתח הבשר בכדי להשחימו מצדדיו ובכך למעשה לשפר את טעמו. בסיום התהליך הבשר רך , פריך ,עסיסי וטעים.

תבשילים

תבשילי קדירה נפוצים מאוד בבישול הביתי, אך גם במסעדות יוקרה ניתן להתענג על תבשילים טעימים ונפלאים.להכנת מתכוני קדירה נדרש זמן בישול ממושך. תהליך ההכנה מתחיל עוד  בהשריה המוקדמת של נתחי הבשר בתוך  מרינדה. טוב להכין תבשילים אלה בכמויות ולזכור תמיד שאחרי מנוחה או השריה בתוך המרינדה לאורך הלילה, הם משתבחים כמו יין ישן וטוב.

 

הסיר הטוב ביותר להכנת תבשילי קדירה, הוא סיר העשוי ברזל יצוק, עם או בלי ציפוי אמייל. מכיוון שהסיר עומד להיות זמן ממושך בתוך התנור,רצוי מאוד שגם תכולתו תתכסה ב מתכת עבה מכל כיוון. סירים יצוקים שגם דפנות הסיר עבות במיוחד מצוינים להכנת תבשילי קדירה, פרט זה מבטיח בישול יסודי בכל חלל הסיר, ומונע את הצורך בערבוב במהלך הבישול. סירי נירוסטה. בכל הקשור לתבלון התבשילים, מומלץ לא להעמיס ולא להגזים, הם עלולים לפגוע בטעם המיוחד של תהליך הבישול האיטי.

Powered by Artvision | Truppo Websites