הביס האחרון שעושה את ההבדל
"אז מה יש לקינוח?", היא שאלה שעולה לא פעם ולא פעמיים במהלך ארוחה משפחתית, ביקור במסעדה או באולם אירועים. ברוב המקרים, השאלה באה להפגין שביעות רצון ממנות האוכל שהוגשו, וכעת, אחרי שעוררתם את חושי הטעם והריח של כולנו, אנו מחכים לקינוח המיוחד
קינוחים מוגשים באופן קבוע עם סיום הארוחה, או זמן קצר לאחריה. ברוב המסעדות ואולמות האירועים בארץ, קינוחים הם בדרך כלל פרווה (לא בטעם), מטעמי כשרות. ברוב המקרים, קינוחים מוגשים לצד שתייה חמה, קפה או תה, בגמר הארוחה ומהווים אתנחתה מתוקה אחרי ארוחה משביעה ומזינה.
הכנת קינוחים
קינוחים מתקשרים לרובנו לדברי מתיקה, שוקולד או קרם מתוק שנמס בתוך הפה, בפועל תוכלו ליהנות גם מקינוחים בעל טעם מתוק –חמוץ, או קינוחים על בסיס מליחות משכרת. הכנת קינוחים דורשת מיומנות וניסיון בדיוק כפי שהכנת אוכל טעים ומשובח דורש ניסיון וידע מקדים. הכנת קינוחים בסיסיים, יכול להכין כמעט כל אחד ואחת מאיתנו, אך קינוחים בעלי מראה ייחודי ומעניין וטעם נפלא הנמס בפה, ניתנים להכנה רק על ידי אנשי מקצוע מנוסים או חובבי בישול וותיקים ומנוסים.
קינוחים ניתן לייצר מחומרי גלם רבים ומגוונים,ישנם קינוחים על בסיס פירות, קינוחים על בסיס שוקולד, קינוחים על בסיס גבינות, קינוחים על בסיס עוגות עוגיות ועוד רבים וטעימים. קינוחים, הידועים גם בשמם:מנות אחרונות, מוכנות בשיטות שונות, תלוי בסוג הקינוח והמתכון, יש קינוחים הדורשים אפייה, יש קינוחים הדורשים הקפאה טרם ההגשה, יש קינוחים הדורשים בישול ויש אפילו קינוחים הדורשים צלייה קטנה (לדוגמא: בננות צלויות עם רטוב שוקולד).
רעיונות לקינוחים
עולם המנות האחרונות פתוח להצעות מכל סוג, כל שאתם צריכים בשביל קינוח טוב וטעים הוא קצת יצירתיות, תעוזה ומספר חומרי גלם שהשילוב ביניהם יעניק לכם טעם נפלא ומשכר. רעיונות לקינוחים יכולים לעלות לכם תוך כדי העבודה על הכנת הארוחה או בכל רגע נתון אחר. כמו כן, רעיונות לקינוחים אתם יכולים לקבל מקריאה של מספר מתכוני קינוחים נפוצים, אתם מוזמנים לקבל השראה ולהכין מנה אחרונה שתהווה את אקורד הסיום הנפלא של ארוחה מושלמת!