פסטה וטסת...לאיטליה!

איטליה, ארץ המגף, עם מרחבי הכרמים, היין המשובח, הפיצה המובחרת, הגלידות המרנינות וכמובן מעל הכול: הפסטה המשגעת! .
פסטה  הוא שם מקובל גנרי בכל העולם למאכל האיטלקי המוכר והפופולארי העשוי מקמח, מים ולפעמים גם ביצים. מקור השם פסטה באיטלקית הוא בצק ואת הפסטה מכינים מבצק המיוצר לרוב מחיטה קשה. פסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה, ומוגשת לרוב עם רוטב משתנה על פי מתכוני פסטה או תבשילי פסטה שונים . פסטה הפכה

פופולארית בכל העולם בשל קלות הכנתה והיא נחשבת למאכל אהוב על ידי כלל תושבי כדור הארץ. קיימים סוגי פסטה שונים המכונים נודלס בארצות המזרח, אך בסיס ההכנה זהה.
צורות שונות-טעם נפלא!
פסטה מיוצרת בצורות שונות, כאשר לכל צורה יש את סגנון ההכנה וסביבה תוכלו למצוא מתכוני פסטה או תבשילי פסטה לצרכי הכנת הרוטב, להלן סוגי הפסטה הנפוצים ביותר:

  • ספגטי - האטריות המוכרות מאוד והאהובות, מצוינות עם רוטב עגבניות עשיר
  • ספגטיני ופדליני - גרסאות דקות ומעודנות של הספגטי. מתאימות לרטבים פשוטים, כמו שמן זית ושום, או רוטב חמאה וגבינה.
  • מקרוני - הגרסה החלולה של ספגטי, חביבה במיוחד על ילדים. טעימה במיוחד עם רטבים עשירים
  • לזניה - אטריות רחבות ושטוחות, ניתן להכין לזניה מאטריות טריות או יבשות. בדרך כלל, את האטריות היבשות יש לבשל במים רותחים לפני הכנת הלזניה. כיום מכינים לזניה עם מגוון רטבים. מיועד לתבשילי בשר או גבינה כאחד.
  • קנלוני - צינורות חלולים גדולים שנהוג למלא ולאפות בתנור, בדומה ללזניה, מצוינים לרוטב גבינתי מותך ותוסס.


מתכוני פסטה להכנת רוטב ניתן למצוא יחד עם מתכונים מיוחדים לצורך הכנת תבשילי פסטה. כיום, מוגשת פסטה גם כסוג של נשנוש או סלט לצד המנה העיקרית. פסטה ניתן להגיש במסגרת מנה חמה או כסלט פסטה קר.


רטבים מקובלים ביותר באיטליה לפסטה הם רוטב הפסטו, רוטב בשרי המכונה רוטב בולונז, או רטבים העשויים מעגבניות. רוטב נוסף הנאכל עם פסטה הוא רוטב אלפרדו המבוסס על שמנת. לא משנה מהו הרוטב האהוב עליכם, תמיד קל להכינו ולצרפו למנת הפסטה שהכנתם בנפרד!

Powered by Artvision | Truppo Websites