פריכות נמסה בכל ביס

ברוכים הבאים אל עולם הקונדיטוריה, עולם של צבעים, ריחות וטעמים, בו מתערבבים מאפים מתוקים לצד מלוחים, מאפים על בסיס בצק לצד שילובי שוקולד, פירות, ירקות, בשר וגבינות, עולם של טריות ופריכות הנמסה בפה בכל ביס וביס ושאופן הכנתה מתאים לכל כיס

מאפים הם שם כולל לקבוצות רבות של סוגי מאפה למאכל החל מלחמים דרך עוגות ועוגיות ועד למאפים שונים וממולאים בכל טוב. הבסיס לכל המאפים הוא כמובן שיטת אפייה באמצעותה מוכנים כל סוגי המאפים הקיימים.
אפייה
אפייה הינה שיטת הכנת מזון  העושה שימוש בחום תנור האפייה. באמצעות שיטה זו נהוג להכין מאפים רבים, מאכלים שונים ואפילו אפיית בשר. לרוב, אפייה מתבצעת בדרך כלל בתנור, כאשר  התנור מחומם בחשמל, גז בישול או באמצעות חומרי הסקה אחרים,לרבות, תנור גחלים ואידוי.
מאפים
מאכלים שונים עושים שימוש בשיטת האפייה לצרכי הכנתן, ולמרות זאת השימוש הנפוץ של מאפים מתייחס למוצרי מאכל על בסיס בצקים. מאפה בצק כולל בין היתר: לחמים, בורקסים, עוגות, עוגיות, פיצות, קיש, פאי ועוד. כל מאפה בצק חייב לעבור סוג של אפייה, ובקרים רבים האפייה מתבצעת במקביל הן לבצק עצמו והן לחומרי המילוי השונים.
לחמים


לחמים שונים הינם סוגי מאפים נפוצים ובסיסיים. כיום, תוכלו למצוא לחמים מיוחדים אליהם נכנסים תוספות מעניינות בזמן האפייה, לחמים אלו כוללים: לחם בצל, לחם זיתים, לחם דגנים, לחם עגבניות מיובשות, לחמניות סוכר ועוד.


בכל מטבח תמצאו שימושים רבים להכנת סוגי מאפה שונים ומגוונים על בסיס מתוק, חמוץ, מלוח ועוד. מתכוני אפייה עושים שימוש בחומרי גלם מגוונים ורבים, כאשר בכולם מעורב בצק בסיסי המורכב מקמח ומים.


עולם האפייה הינו עולם יצירתי המשלב את אומנות האפייה עם מספר רב של מצרכים וחומרי גלם. קונדיטוריה הינה תחום מקביל למקצועות הבישול. לימודי קונדיטוריה חולשים על תחומים רבים וביניהם: הכנת בצקים הכנת קרם מילוי, מוס, פאי, מרנג, פודינג, ניפוח הסוכר, בצק סוכר,  שוקולד, גלידה, ריבה ועוד.
הריח המתוק והנעים העולה מכל קונדיטוריה באשר היא, מעורר את החושים ומגביר את החשק לטעום מן כלל המאפים הטריים, החמים והפריכים... שיהיה בתיאבון!

Powered by Artvision | Truppo Websites