אופן ההכנה: 1. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את תוכנם. שוטפים את הפלפלים על מנת שלא ישארו גרעינים בפנים.
2. מערבבים את מרכיבי המילוי בקערה. ממלאים את הפלפלים.
3. בסיר גדול ושטוח שמים את מרכיבי הרוטב ומביאים אותם לרתיחה. יוצקים את הקוטב לקערה.
4. מניחים את הפלפלים בסיר. אפשר גם בשתי שכבות. יוצקים את הרוטב מעל. במקרה הצורך מוספיםי מים עד 4\3 מגובה שכבת הפלפלים התחתונה.
5. מבשלים על אש בינונית עד שהאורז מקבל גוון אדמדם ותופח.