ביריאני

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    28 שעות
מצרכים:
3 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום
שמן לטיגון
11/4 ק"ג בשר טחון חתוך לקוביות
1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
3 עגבניות מרוסקות
 
לתיבול:
 
1 כפית ג'ינג'ר טחון
2 כפיות אבקת קארי
1 כפית כמון
2 כפיות מלח
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית ציפורן
 
לאורז:
 
4 כוסות אורז בסמטי הודי
1/4 כוס שמן
 
לקישוט:
 
2 בצלים קצוצים מטוגנים
100 גרם צימוקים מטוגנים
100 גרם שקדים מטוגנים
100 גרם אגוזי קשיו מטוגנים
100 גרם פיסטוק חלבי קלוי וקלוף
אופן ההכנה:
1. יום לפני ההכנה מערבבים את התבלינים.
 
2. מטגנים את הבצלים והשום במעט שמן עד שישחימו. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים חצי מכמות תערובת התבלינים, עשבי התיבול והעגבניות. מבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים מים עד כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי על אש נמוכה, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
 
3. להכנת האורז, מחממים את השמן. מטגנים את האורז עם יתרת התבלינים. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי. מבשלים על אש נמוכה עד שהאורז רך ויבש.
 
4. בקדירה עמוקה מסדרים חצי מכמות האורז. מניחים מעליו את הבשר, ללא הרוטב. מסדרים מעל את יתרת האורז. יוצקים את הרוטב. מפזרים מעל הבצל והפיצוחים. מכסים ברדיד אלומיניום. מחוררים קלות.
 
5. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה של 200 מעלות.
Powered by Artvision | Truppo Websites