קבבוני טלה על צנימים בתוספת פירה

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
1 ק"ג בשר טלה טחון מעורבב עם שומן כבש. טחון דק פעמיים
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
2 בצלים גדולים קצוצים
200 גרם צנוברים
3 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
2 כפות פירורי לחם
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף כמון
מעט אגוז מוסקט
שמן זית לטיגון
 
לפירה:
 
2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 חבילה מחמאה
 
להגשה:
3 פרוסות לחם לבן מרובע פרוס
עגבניות שרי ועלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. מערבבם היטב את הבשר, עם הפרוזיליה, הבצל, הצנוברים והשום בקערה. מוסיפים את השמן, פירורי הלחם והתבלינים. בידיים רטובות יוצרים קבבונים עגולים.
 
2. מחממים במחבת שמן זית. מטגנים כ-6 קבבונים בכל פעם, עד שיזהיבו משני הצדדים.
 
3. מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה במים רותחים, עד שהתרככו.
מסננים ומועכים בעזרת ממחה. מתבלים ומוסיפים את המחמאה.
 
4. להגשה, קולים פרוסות לחם. חוצים את הפרוסות באלכסון, למשולשים. מניחים על צלחת פרוסות טוסט, על כל אחד מניחים קבבון. מניחים במרכז הקבבון פירה.
מקשטים מסביב בפטרוזיליה ועגבניות שרי.
Powered by Artvision | Truppo Websites