דגים מרוקאים

  • מקור המנה
    מרוקאי
  • זמן הכנה
    שעה וחצי
מצרכים:
דג טונה או נסיכה, כמות לפי הצורך
1 קופסה גרגירי חומוס
1 פתוח אדמה חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
פלפל חריף קצוץ, לפי הטעם
חופן כוסברה קצוצה
4 שיני שום פרוסות
 
לרוטב:
 
1 וחצי כוסות שמן
פפריקה מתוקה וחריפה
צ'ילי גרוס
פלפל שטה
פלפל ירוק חריף קצוץ
מים חמים
1 רסק עגבניות קטן
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב, שמים את החומוס. מניחים מעל את תפוחי האדמה, הגזר והפלפלים. שמים מעל את נתחי הדג. מפזרים את הכוסברה והשום.
 
2. מערבבים את השמן והתבלינים בקערה. מוסיפים מים חמים ויוצקים לסיר. המים צריכים למלא את הסיר כמעט לגמרי.
 
3. מבשלים עד שהמים מתאדים ומגיעים לחצי גובה הסיר. מערבבים את הרסק בכוס עם מים רותחים. יוצקים לסיר. מבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה.
Powered by Artvision | Truppo Websites