גרטן חלבי

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעתיים וחצי
מצרכים:
2 בטטות גדולות פרוסות דק
2 תפוי אדמה גדולים פרוסים דק
6-5 שיני שום חתוכות דק
1 מיכל שמנת מתוקה
חמאה
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית אפייה מרובעת עם חמאה ושן שום חצויה. מסדרים את הפרוסות הירקות האלכסון, חצי שוכב. מפזרים את שיני השום. יוצקים את השמנת ומתבלים. מכסים ברדיד אלומיניום.
 
2. אופים כשעתיים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים בגריל 10 דקות נוספות. עד שהבטטות ותפוחי האדמה משחימים.
Powered by Artvision | Truppo Websites