תפוח אדמה מוקרם

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    30 דקות
מצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
מלח, פלפל לבן
אבקת מרק עוף
1 בצל בינוני קצוץ
1 קופסה פטריות
2 סלסילות פטריות טריות חתוכות גס
2\1 קופסה תירס
1 מיכל שמנת לבישול
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. בסיר, עם מים, מלח, פלפל ואבקת מרק מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים. מסננים.
 
2. להכנת הרוטב, מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ - 15 דקות על אש נמוכה. מתבלים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
טועמים ומתקנים תיבול.
 
3. בתבנית פיירקס מרובעית 25X25 מניחים את תפוחי האדמה. מפזרים מעל את התירס. יוצקים מעל את הרוטב בצורה אחידה ומפזרים את הגבינה.
 
4. אופים בחום בינוני גבוה של 200 מעלות עד להשחמה.
Powered by Artvision | Truppo Websites