עלי גפן בשמן זית

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    30 דקות
מצרכים:
2\1 ק"ג עלי גפן בגודל בינוני
2\1 ק"ג אורז ארוך
1 כפית פלפל שחור
1 וחצי כפיות מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
2\1 כוס שמן זית
4 עגבניות בשלות
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם כפית מלח. מכניסים את עלי הגפן למים בחבילות - מכניסים חבילה אחת, ממתינים מספר דקות עד שצבע העלים משתנה, הופכים את חבילת העלים במים וממתינים מספר דקות. מוציאים את עלי הגפן למים בחבילות - מכניסים חבילה אחת, ממתינים מספר דקות עד שצבע העלים משתנה. הופכים את חבילת העלים במים וממתינים מספר דקות. מוציאים את עלי הגפן מהמים ומסננים היטב. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים לבשל את כל עלי הגפן.
 
2. מכניסים את האורז לסיר עם מחים רותחים לעשרים דקות (ללא בישול, השריה במים רותחים), עד שהאורז מתרכך מעט. מסננים היטב מהמים ומעבירים לקערה.
 
3. מוסיפים לקערת האורז המסונן את התבלינים והשמן ומערבבים.
 
4. מניחים עלה גפן בודד על משחט עבודה, מניחים במרכז העלה כף מתערובת האורז, מקפלים משנה הצדדים ומגלגלים מלמטה למעלה לאצבעות.
 
5. פורסים את העגבניות ומרפדים בהן סיר. מסדרים את עלי הגפן המגולגלים בצפיפות על מצע העגבניות. כשמסיימים שכבה ראשונה מתחילים שכה נוספת.
 
6. מוסיפים לסיר מים עד כיסוי העלים, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים כך שיהיה פתח קטן להוצאת האדים ומבשלים כשעה על אש בינונית עד שכל המים התאדו.
 
טיפ: אין להכניס כף לתוך הסיר בכדי לבדוק אם העלים מוכנים, יש להוציא עלה גפן עליון ולבדוק אותו.
 
Powered by Artvision | Truppo Websites