צמת שוקולד

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
החומרים ל-3 תבניות מאורכות:
 
לבצק:
 
40 גרם שמרית
4כפות סוכר
2כפות מים פושרים
20 גרם חמאה
1 כוס חלב פושר
5 כוסות קמח
2 ביצים
קורט מלח
 
למילוי:
 
200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
4 כפות שוקולית
 
לסירופ:
 
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק, מערבבים את השמרית עם הסוכר והמים. מניחים בצד
 
2. ממיסים  את החמאה עם החלב. מצננים.
 
3. מערבלים בקערת המיקסר את הקמח, הביצים והמלח. מוסיפים את תערובת השמרית והחלב. בעזרת וו לישה מעבדים כ-10 דקות, עד קבלת בצק רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה, על מנת שיתפח.
 
4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
 
5. מערבבים את מרכיבי המילוי. מורחים על כל עלה שליש מהתערובת. מקפלים את המלבן לשלוש. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מקפלים את המלבן ל-4,
מפגישים את הצלעות. הקצרות במרכז ושוב מקפלים לחצי באותו כיוון, כמו שסוגרים ספר. מרדדים שוב למלבן ארוך וצר, בעובי 1 ס"מ. חותכים כל מלבן ל-3 רצועות, לאורך. קולעים את הרצועות לצמה. מניחים בתבניות מוארכות משומנות.
 
6. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך של 150 מעלות, עד שהעוגות שחומות ותפוחות.
 
7. להכנת הסירופ, כשתי דקות לפני הוצאת העוגות מהתנור מביאים את המים והסוכר לרתיחה. מברישים את העוגות החמות, בכל כמות הסירופ. מצננים ואוכלים.
Powered by Artvision | Truppo Websites