לזניית תרד, חצילים וגבינות ברוטב פומודורו

  • מקור המנה
    איטלקי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
כ-15 דפי לזניה
 
לבצק בהכנה עצמית:
 
2\1 ק"ג קמח
2 ביצים טרופות
1 כוס מים
 
לשכבת התרד:
 
50 גרם חמאה
2\1 בצל חתוך דק
2 שיני שום קצוצות
2 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב ומיובשים, חתוכים דק.
50 גרם גבינת פטה מגוררת
 
לשכבת החציל:
 
1 חציל בינוני פרוס
שמן זית
2 שיני שום כתושות
 
לרוטב:
 
קצת פחות מ4\1 כוס שמן קנולה
1 בצל מגורר
2 גזרים מגוריים
1 פלפל אדום מגורר
10 זיתים פרוסים
4 שיני שום קצוצות
אורגנו
1 ק"ג עגבניות חלוטות וקלופות / שימורי עגבניות מרוסקות
3 כפיות סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
2 כפיות אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת מוצרלה \ צהובה מגוררת
200 גרם גבינת פטה
גיבנת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק הקנוי, מבשלים את דפי הלזניה כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט שמן, 5-6 דפים בכל פעם.
מוצאים בעדינות ושוטפים במים קרים.
 
2. במידה ובוחרים בהכנה עצמית של הבצק ללזניה, מערבבים בקערה את הקמח עם הביצים והמים. לשים עד קבלת בצק אחיד, מוסיפים מעט מים במקרה הצורך. מכסים ומשהים כחצי שעה. מרדדים דק את הבצק. מותכים מהבצק 4 עלים בגדול קטן מעט מהתבנית. ומניחים בצד ללא כיסוי, כ-10 דקות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט שמן, כל זוג בנפרד, 5-6 דקות. מוצאים בעדינות.
 
3. להכנת שכבת התרד, מחממים את החמאה, מטגנים את הבצל עם שיני השום הקצוצות עד שמזהיב. מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים כ-20 שניות.
מעבירים לקערה, מוסיפים את גבינת הפטה, מערבבים ומצננים.
 
4. להכנת שכבת החצילים, מניחים את פרוסות החצילים בתבנית משומנת עם מעט שמן זית. מורחים את הצד העליון בשמן זית ובשום כתוש. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה של 200 מעלות. הופכים את החצילים ואופים 3-5 דקות נוספות, לקבלת חצילים קריספיים. מניחים על נייר סופג.
 
5. להכנת הרוטב, שמים בסיר את השמן, הירקות והאורגנו ומטגנים על אש נמוכה. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מבשלים כ-20 דקות תוך ערבוב, מרסקים חלקית בבלנדר.
 
6. להרכבת הלזניה, משמנים תבנית במעט חמאה. מניחים שכבת דפי לזניה. מורחים מעט רוטב עגבניות, מפזרים מעל כ-100 גרם גיבנת מוצרלה  וכ-100 גרם גבינת פטה. מכסים בשכבת בצק נוספת. שוטחים מעל שכבה נדיבה של תערובת התרד ומסדרים מעל את פרוסות החצילים. מכסים בבצק וחוזרים על השכבות הראשונות- עגבניות וגבינות. מכסים בשכבת בצק ומעליה את יתרת התרד והחצילים, מכסים בבצק ומעליו את הרוטב הנותר.
 
7. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות. מפזרים מעל גבינות פרמזן ואופים 5-3 דקות נוספות. מגישים חם.
Powered by Artvision | Truppo Websites