אופן ההכנה: 1. תחילה מכינים את הרוטב, מחממים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל עד שישחים.
מוסיפים את התיבולית והתבלינים. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הגזר ועלי הדפנה.
מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את השמנת ומבשלים 10 דקות נוספות. מרקסים בבלנדר עד קבלת מרקם אחיד.
2. במקביל, מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח גס. מסננים.
מניחים את הפסטה בתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ. יוצקים את הרוטב ומפזרים גבינה מגוררת.
3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות.
טיפ: ב-2 דקות האפייה האחרונות מומלץ להעביר לחימום בגריל, כדי לקבל מרקם קריספי.