פשטידת תפוחי אדמה עם בשר

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
2 ביצים
1/4 כוס קמח
1 כף שמן
מלח ופלפל
1 בצל גדול וקצוץ
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
כפות קטשופ
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האמה בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד שיתרככו. מסננים.
 
2. בעזרת ממחה מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים ביצה אחת, את הקמח והשמן מתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומצננים.
 
3. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן מספר דקות, עד שהבשר מוכן. מסירים מהאש ומוסיפים את הקטשופ, הביצה הנותרת, הקינמון ומתבלים במלח ופלפל.
 
4. בתבנית חסינת אש משומנת שוטחים חצי ממחית תפוחי האדמה. משטחים מעל את תערובת הבשר ומכסים במחית תפוחי האדמה שנותרה.
 
5. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, של 180 מעלות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.
 
טיפ: לשדרוג הפשטידה, ניתן להוסיף לה דברים שאוהבים. לדוגמה, מעל שכבת הבשר לפזר פרוסות חציל מטוגנות או פטריות.
Powered by Artvision | Truppo Websites