פשטידת חצילים עם עגבניות וגבינות

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
חבילת בצק עלים
4-3 חצילים בינוניים קלים
שמן זית לטיגון
300 גרם גבינת פטה מגוררת
חופן גדול של עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה
4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 קופסאות עגבניות שלמות פרוסות דק
300 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מטגנים במחבת עם שמן זית עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
במקום לטגן אפשר למשוח בשמן זית ולאפות.
 
2. מרפדים בבצק עלים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
מסדרים שכבת חצילים, מעל שכבת גבינת פטה, מעל עשבי תיבול עם שום, מלח ופלפל שחור.
מעל שכבת עגבניות ומסיימים עם גיבנה צהובה/ חוזרים על השכבות עד קצה התבנית מסיימים עם שכבת עגבניות צפופה. מהדקים היטב.
 
3. אופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות. להזהר ששכבת העגבניות לא תיחרך. מצננים ופורסים.
 
Powered by Artvision | Truppo Websites