חלות - לחמנית

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    20 דקות.
מצרכים:
החומרים להכנת חלה אחת הינם:
 
לתערובת השמרים:
2\1 קוביית שמרים
2\1 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
1 כפית קמח
 
לבצק:
2\1 ק"ג קמח
2\1 כפית מלח
1 ביצה
2\1 כוס שמן זית או חמאה נוזלית
1 כף ערק או ברנדי
 
לחלה - לחמניות מתוקות:
1 כפית סוכר
1 כף סילאן
 
לחלה - לחמניות בעשבי תיבול:
בזיליקום קצוץ דק בתוך שמן הזית
 
לאפייה:
1 חלמון שומשום, מלח גס או קמח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בכוס את השמרים, המים, הסוכר והקמח.
משהים עד שהתערובת מכפילה את נפחה.
 
2. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הביצה, שמן הזית, הערק ותערובת השמרים, עד קבלת בצק גמיש ורך שנפרד מדפנות הקערה.
מוסיפים קמח או נוזלים בהתאם.
מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
 
3. יוצרים חלה בצורות שונות או קורצים לחמניות.
מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים שומשום, מלח גס או קמח לפי הטעם.
 
4. אופים 20 דקות בתמור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
כשהחלה מזהיבה מוצאים אותה מהתנור כדי שלא תתייבש.
 
טיפ: ללחמניות מתוקות מוסיפים את הסוכר והסילאן בשלב הכנת הבצק.
ללחמניות עשבי תיבול מוסיפים בזיליקום קצוץ לשמן הזית. 
Powered by Artvision | Truppo Websites