זלאביה

  • מקור המנה
    תימני
  • זמן הכנה
    40 דקות
מצרכים:
40 גרם שמרים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כוסות מים
1 ק"ג קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את השמרים עם הסוכר, המלח והמים. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך לישה.
 
2. מכסים ומתפיחים 20-30 דקות. בידיים רטובות לשים שוב את הבצק.
 
3. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים כשעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
 
4. מחממים שמן מחבת גדולה.
 
5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2\1 ס"מ ובעזרת ידיים רטובות חותכים חתיכות בצק.
מותחים מעט את הבצק ביד ומכניסים לשמן החם. מטגנים את הלאביות השטוחות עד הזהבה, הופכים במהלך הטיגון. בעזרת מזלג מהדקים מעט את הלאביות אל תחתית המחבת על מנת למנוע התנפחות יתר.
 
טיפ: אוכלית את הלאביות עם גבינה וסוכר.
Powered by Artvision | Truppo Websites