הקדירה

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    28 שעות
מצרכים:
21/2 ק"ג נתח בשר בקר לצלי / קדירה
חרדל דיז'ון גרגרים
שום כתוש
יין אדום
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
שמן לטיגון
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
1 רסק עגבניות
3 גזרים חתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
3 עגבניות שלמות
4 ראשי שום שלמים
אופן ההכנה:
1. מורחים בנדיבות את נתח הבשר בשום כתוש וחרדל. מעסים כ-5 דקות מניחים בכלי גדול, יוצקים את היין עד חצי גובה הבשר. יוצקים בזהירות מבלי להסיר את התבלינים מהבשר. מקררים כ-12 שעות. הופכים ומקררים 12 שעות נוספות.
 
2. בסיר גדול מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל כ- 2 דקות. מוסיפים את הבשר וצורבים אותו היטב מכל צדדיו.
אין לדקור או לחתוך את הבשר.
מוסיפים כחצי בקבוק יין ומביאים לרתיחה, מבשלים כ- 10 דקות.
 
3. מערבבים את התבלינים עם רסק העגבניות, 3 כפות חרדל ומעט מים.
יוצקים לסיר. מפזרים את הירקות מסביב לבשר. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי התכולה. מנמיכים את האש ומבשלים שעה על אש נמוכה. הופכים את הבשר ומבשלים שעה נוספת. מוציאים את הבשר וחותכים לפרוסות בעובי הרצוי. מחזירים את הבשר לסיר. מבשלים שעה וחצי נוספות. ככל שמבשלים יותר זמן כך המנה טובה יותר.
 
4. מגישים עם הרבה רוטב וירקות. מומלץ ביותר, עם ראשי השום.
Powered by Artvision | Truppo Websites