רוסטביף

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעתיים
מצרכים:
בשר עגל מכוסה ברשת  
2 שיני שום
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
50 גרם מרגרינה
רבע כוס מים
2 כרישות גדולות או 4 קטנות
2 גזרים בינוניים
אופן ההכנה:
1. לחתוך 4 כיסים קטנים בבשר ולהכניס לכל אחד חצי חצי שן שום. לשים מלח, פלפל ופפריקה מתוקה בכל צידי הבשר. להמיס את המרגרינה בסיר גדול על אש גבוהה לאפות את צידו האחד של הבשר על אש גבוהה למשך 2.5 דקות, להנמיך את האש בחצי  ולהמשיך לבשל לעוד 2.5 דקות. להפוך את הבשר לצד שני ולחזור על כל התהליך.
 
2. להוסיף את המים, הגזרים והכרישה, להנמיך את האש למינימום, לכסות את הסיר במכסה ולהשאיר 45 דקות.
לאחר מכן להפוך את הרוסטביף ולהשאיר אותו עוד 45 דקות על צידו השני. כשהבשר מוכן, להסיר את הרשת, לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
Powered by Artvision | Truppo Websites