בשר עולמי!

איך אתם מעדיפים אותו? מבושל? מטוגן? נע? על האש? בתוך תבשיל? כמנה עיקרית? עם רוטב מעל? צלוי? מעושן?

בישראל, רוב מאכלי בשר או תבשילי בשר מוכנים מבשר בקר,עוף, הודו או כבש. בגלל שמירה קפדנית על סוגי כשרויות, רוב המטבחים בישראל מכניסים בשר שעבר שחיטה על פי הנחיות הדת היהודית. מאכלי בשר אהובים בדרך כלל על רוב האנשים (למעט הצמחוניים), והם מהווים מנות מפתח בכל ארוחה, שיטות הבישול השונות משפעיות באופן ישיר על טעמו, כאשר לכל שיטת בישול יש את המאפיינים שלה ומטרות שונות לטעם הבשר.

צליית בשר

בשיטת בישול זו, הבשר מתבשל תוך כדי חשיפה לחום, זה יכול להיות חום הגחלים בגריל וזה יכול להיות חום התנור. צליית הבשר  גורמת לייבושו באמצעות אידוי נוזלים. הצלייה נחשבת לזמן קצר יחסית לבישול הבשר, וכאשר הוא משנה את צבעו ולאחר טפטוף הנוזלים מתוכו הוא מוכן לאכילה.

מאכלי בשר בטיגון עמוק

שיטת הטיגון מתאימה בדרך כלל לאומצות, חזה עוף (שניצל), קציצות ועוד. בשיטה זו מוכנסים חלקי הבשר לתוך שמן רותח ולאחר מספר דקות משנים את צבעם ומוכנים לאכילה.

שיטת הבישול הממושך

הכנת צלי קדירה היא שיטת בישול של נתחי בשר שלמים בסיר למשך זמן ארוך. נוזלי הבשר מתערבבים עם יתר המרכיבים בתוך הסיר, לרוב,  הבישול נעשה בתוספת נוזלים (מרק, יין,מים וכו), כך שעיקרו מתבצע בנוזלי הבשר עצמו. לפני הבישול מומלץ לצלות מעט את נתח הבשר על מנת לשפר את טעמו. זמן הכנת צלי קדירה ממושך ומתבצע לרוב על אש קטנה וזאת על מנת לגרום לכלל הטעמים בתוך הקדירה להתמזג עם הבשר. כמו כן, שיטת בישול ממושכת נוספת היא הכנת צלי ברוטב, שם הבשר נחתך לקוביות או לנתחים קטנים ומתבשל יחד עם שאר ירקות ומרכיבים נוספים,כאשר את כל החגיגה שבתוך הסיר, מכסה רוטב עסיסי, גם פה זמן ההכנה הוא ממושך מכיוון שהוא חייב

Powered by Artvision | Truppo Websites