בא לי ל-עוף

איך אתם אוהבים את תבשילי עוף שלכם? עוף במילוי פירות או ירקות? עוף מוקפץ? עוף בתוך תבשיל אורז או תוספת אחרת? מאכלי עוף הינם רבים ומגוונים והעוף מהווה במקרים רבים בסיס עיקרי סביבו מורכבת המנה.

בשר עוף למאכל נחלק למספר חלקים הכוללים: לב, כבד, טחול, קורקבן, כפניים, חזה,כרעיים (שוק וירך), גרון וגב. עופות מאכל הנפוצים ביותר הם התרנגולות האווזים ותרנגולי ההודו. בשר עוף מוכן בדרך כלל באמצעות: טיגון, אפייה, צלייה או שליקה. כמובן, שעוף כשר מחייב שחיטה כהלכתה והכשרתו מתבצעת עם באמצעות המלחה.

תבשילי עוף

לרוב, תבשילי עוף הינם מנות מבושלות היטב בתוספת מרכיבים שונים המוספים לקערת התבשיל. כמו כן, קיימים תבשילי עוף המיועדים לצלייה בגריל או לאפייה בתוך התנור. מאכלי עוף נחשבים למאכלים עממיים בגלל מחירים הזול יחסית למוצרי הבשר האחרים.

מאכלי עוף- צלייה

 כנפיים או כבד צלויים על המנגל הם ללא ספק מעדן בכל ארוחה בשרית, את הכנפיים נהוג להניח בתוך מרינדה עסיסית זמן ממושך בטרם צלייתם. כבד עוף על האש יש לצלות לאחר תיבול על פי הטעם של הכבד, מומלץ להיעזר ברשת מיוחדת המיודעת לצליית כבד.

מאכלי עוף בתוך המרק

מרק עוף הוא ללא ספק המרק הפופולארי והאהוב ביותר. לתוך סיר עם מים, מניחים גרונות עוף (מצוינים למרק), מספר חתיכות ירך,ירקות ותבלינים על פי הטעם, מרק עוף עם תפוחי אדמה הוא ללא ספק מנה מומלצת לימי שבת קרירים וחורפיים.

מאכלי עוף –טיגון

אחת המנות המופלאות ,הטעימות והפשוטות להכנה היא כמובן : חזה עוף מטוגן, או בשפת העם: שניצל. את רצועות חזה העוף לשניצל יש לבלול בביצים, קמח ופירורי לחם לטיגון. שניצל מטוגן יכול להיות מנה משלימה לכל סוג של תוספת, כגון: אורז, תפוחי אדמה אפויים, פירה, ספגטי ועוד.

 

בשר העוף מאפשר לנו להכין מספר רב של מנות בעזרתו. מחירו הזול (יחסית) ואמצעי ההכנה המגוונים מאפשרים לנו ליהנות ממנת עוף יומית, כל פעם על פי שיטת בישול אחרת. כיום, תוכלו למצוא עופות טריים או כאלו המיועדים להקפאה בכל רשת שיווק מזון..שיהיה בתיאבון!

Powered by Artvision | Truppo Websites