סלטים, רבותי, סלטים!

סלטים, רבותי, סלטים!
הם נמצאים על כל שולחן, מונחים בתוך קערות הגשה קטנות או גדולות, ממלאות את השולחן במגוון טעמים וצבעים שונים, אלו הם הסלטים. סלטים ניתן להכין כמעט מכל פרי וירק בתוספות שונות וברמת תבלון משתנה. הסלטים מהווים מנות ביניים בכל ארוחה ונמצאות בדרך כלל על השולחן לצרכי נשנוש לאורך כל זמן הארוחה.

הכנת סלטים אינה נחשבת למורכבת ומסובכת וגם מתכונים לסלטים מורכבים, ניתן להכין בקלות ובפשטות. סלטים עושים שימוש בצורות הכנה שונות, לרבות, בישול, צלייה, אפייה, תיבול או הכנה פשוטה וטבעית ללא מעורבות בישול כלל. המטבח הישראלי עשיר בסוגי סלטים וכמעט בכל מסעדה או אולם אירועים תוכלו ליהנות משפע עצום של סלטים המוגשים לשולחן לאורך כל הארוחה או האירוע.

מתכוני סלט

מתכונים לסלטים  עושים שימוש בכל חומר גלם אפשרי כמעט, לרבות, פירות, ירקות, גבינות, פסטות, בשר, עשבי תיבול, תבלינים, קטניות ועוד. זמן הכנת מתכונים לסלטים אינו ארוך וגם המתכונים המורכבים להכנה הינם הליך קצר המתאפשר להכנה תוך כדי בישול, צלייה או אפיית המנות העיקריות.

הכנת סלט

סלטים הכי טעימים כאשר הם טריים ורעננים ולכן מומלץ לשקוד על הכנת סלטים בסמוך לזמן הגשת הארוחה. במידה וקיימים מתכוני סלט מורכבים יש להיערך בהקדם, לעשות הכנות מוקדמות ואת התיבול הסופי לבצע בסמוך להגשה. הכנת סלטים איננה דורשת ידע בבישול ולכן כל חובב מטבח יכול להיכנס אליו וליצור את הסלט האהוב עליו בקלות ובמהירות!

התיבול כמגע הקסם...

תיבול סלטים הוא למעשה הפעולה האחרונה ורצוי לבצע אותה רגעים ספורים לפני הגשתם לשולחן. ברוב המקרים, תיבול הסלט הוא שעושה את ההבדל בטעם ולכן יש להקפיד על מינון נכון ומדויק של תבלינים. סוגי התבלינים הנפוצים לתיבול סלטים שונים הם: מלח, פלפל שחור או לבן, לימון, שמן זית ומעט חומץ.

כמו כן, ישנם סלטים מבושלים העושים שימוש בסוגי תבלין נוספים, לרבות, פפריקה, כמון, זעתר, בצל ושום. סלטים מבושלים או סלטים טריים מתחלקים לשני סוגים עיקריים: סלטים קרים וסלטים חמים. את הסלטים הקרים יש להגיע בקערות גדולות בדרך כלל עם תוספת קלה מעל, לדוגמא בסלט ירקות טרי מומלץ לפזר מעט טחינה. סלטים חמים הם לרוב סלטים מבושלים שיש להגיש לאחר חימום טרם ההגשה.

Powered by Artvision | Truppo Websites