לא על הלחם לבדו

מאפי לחם, לחמים ו-מאפים שונים מהווים חלק עיקרי ממרכיבי המזון היומיומי של כולנו. כיום, ניתן למצוא מספר עצום של מאפיות, קונדיטוריות ומרכזי שיווק מזון המייצרים מאפי לחם שונים לאורך כל שעות היום, ואנו נהנים ממגוון, מאפי לחם, לחמים ו-מאפים טריים, פריכים, חמים מהתנור וטעימים במיוחד.

לחמים,מאפי לחם ומאפים


ה-לחם, הוא אחד ממוצרי המזון הבסיסיים והנפוצים ביותר בכל העולם. המרכיב העיקרי של הלחם הוא הקמח, אותו מערבבים במים, והבצק שנוצר מותסס באמצעות שמרים או חומרים מתסיסים אחרים,תערובת הבצק נאפת בחום מבוקר עד ליצירתו המופלאה של כיכר הלחם. כיום, תוכלו למצוא לחמים שונים המושפעים  מתוספות מגוונות להעשרת הטעם. כמו כן, תוכלו למצוא כיום עשרות רבות של סוגי לחמים ומאפי לחם.


התוספות הפופולאריות כיום בתוך לחמים או מאפי לחם הם: אגוזים, פירות יבשים, זרעים, תבלינים ועשבי תיבול. תוספות אלו מעשירות את טעם הלחם ומעלות את ערכו התזונתי, שהוא גם ככה גבוה בגלל החיטה המלאה המכילה ערכים גבוהים של פחמימות, חלבונים, שומנים, סיבים תזונתיים, ברזל סידן ועוד.
הלחם מלווה את האדם כמוצר מזון בסיסי מזה שנים רבות, על פי הערכות היסטוריות שונות, הלחם הראשון נאפה 8,000 שנה לפני הספירה, נתון שמצביע על כך שאת הלחם מייצרים כבר למעלה מ-10,000 שנים!!!


כמוצר בסיס השומר על כוחו לאורך שנים רבות, הלחם נחשב בעיני רבים לסוג של מוצר חובה ובסיסי בכל בית ובית. לאורך השנים, הוטבעו מטבעות לשון רבות מסביב לעולם עם ביטויים שגורים העושים שימוש במילה לחם, לדוגמא: "שלח לחמך על פני המים"..ועוד.

לחם מסביב לעולם


סוגי לחמים שונים נמצאים בכל רחבי העולם, במקסיקו תמצאו את הטורטייה, בהודו את הצאפטי,במזרח אירופה את לחם השיפון, באמריקה את הלחמנייה ובמזרח התיכון את הפיתה המסורתית. ברוב מדינות העולם  גבוהה צריכת הלחם הלבן מצריכתו של לחם העשוי מקמח מלא או מצריכתו של הלחם הכהה.

 

מספר  מדינות באירופה הצפונית ובמזרחה עדיין מעדיפים את לחמי השיפון ואת הלחמים העשויים מחיטה מלאה. כך או אחרת, הלחם מהווה בסיס פריך וטעים לכל מריחה עליו...

Powered by Artvision | Truppo Websites