אושפלוב

  • מקור המנה
    ערבי
  • זמן הכנה
    3 שעות
מצרכים:
החומרים ל-6 מנות:
 
3/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ק"ג בשר כתף מרכזיטרי, חתוך לקוביות גדולות
2 כרעי עוף חצויות
חזה עוף עם העצם ללא עור מחולק ל-4
1 ק"ג גזר חתוך לרצועות ארוכות
4 פלפלי שעטה קצוצים
4 כוסות מים
1 כף מלח גס
1 כף שטוחה סוכר
פלפל שחור
4 כוסות אורז פרסי / רגיל
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את בשר הכתף ומערבבים. מטגנים עד שהבשר משחים. מוסיפים את העוף ומטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים חופן מהגזר ואת פלפל השאטה. מטגנים כרבע שעה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את המים והמלח הגס ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר מהבשר. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
מוציאים את העוף לקערה. מבשלים את הבשר 15 דקות נוספות. מסירים מהאש. מסננים ושומרים את הנוזלים.
 
2. בתחתים סיר מסדרים 1/3 מכמות הגזר. מניחים מעל שכבה של בשר ומסביב את חזה העוף. מכסים ביתרת הגזר. יוצקים מעל את הנוזלים. מפזרים סוכר ופלפל שחור בנדיבות. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות.
 
3. במקביל, שוטפים את האורז היטב. משרים כ- 15 דקות בקערה עם מים וחופן מלח גס. שוטפים ומסננים. בעזרת כף מחוררת מניחים את האורז מעל שכבת הגזר. ממליחים ומביאים לרתיחה. הנוזלי םצריכים להיות בגובה פני האורז, אם חסר מוסיפים. מבשלים עד אידוי המים. מערבבים את האורז זהירות מבלי לפגוע בשכבת הגזר. כשהמים מתאדים מערימים את האורז מרכז. יוצרים באמצע גומה עמוקה ומסביבה 3 נוספות. על נת שהאדים יצאו. מכסים עם מכסה עטוף במגבת. מניחים 2 כיסויים כדבים על המכסה. מבשלים כ - 20 דקות על אש נמוכה. מערבבים שוב את האורז בזהירות. יוצרים גומות במרכז ומסביב. מניחים בין הגומות את חלקי העוף. מכסים ומבשלים 30-40 דקות על אש נמוכה.
Powered by Artvision | Truppo Websites