נזיד טלה ביין אדום

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    5 שעות
מצרכים:
החומרים ל-8 מנות:
 
3 בצלים קצוצים גס
1 ראש שום מופרד לשיניים
צרור עשבי תיבול טריים קשורים: עלי סלרי, אורגנו, עלי דפנה, מעט בזיליקום ומרווה
2 בקבוקי יין אדום איכותי
4 כפות שמן זית
1 ירך טלה חתוכה לקוביות גדולות. לשמור את העצם היא נותנת טעם טוב לנזיד
1 כף מלח ים גס
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כוס ציר בקר
4 עגבניות חלוטות וקלופות 
אופן ההכנה:
1. בכלי הגדול מניחים את הבצלים והשום יחד עם עשבי התיבול הטריים, היין האדום ושמן הזית, מוסיפים את הבשר והעצם. משרים לילה במקרר.
 
2. למחרת מוסיפים את המלח, הפלפל וציר הבקר. מוסיפים את העגבניות. אם הנוזל אינו מכסה את הבשר מוסיפים עוד יין.
 
3. מעבירים את הכל לסיר מתכת מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות. אופים במשך 4-5 שעות.
 
4. מגישים על לחם כפרי חם שיצא מהתנור עם פירה ובצל מטוגן.
Powered by Artvision | Truppo Websites