אופן ההכנה: 1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שיזהיב.
2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנים ומוסיפים ובצל המטוגן.
ממשיכים לטגן תוך ערבוב. מתבלים ומוסיפים את המים ואת רסק העגבניות, מבשלים כרבע שעה אל עש בינונית.
3. מנקים את הבמיה היטב מהאבק והלכלוך, אך בשום אופן לא שוטפים במים. חותכים את הקצה העליון של הבמיה ומוסיפים לתערובת העגבניות, בכל שלוש דקות מערבבים את התבשיל בעדינות מלמטה למעלה בעזרת כף כץ, כדי שהתבשיל לא יידבק לתחתית הסיר והבמיה לא תאבד את צורתה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית, בסיר מכוסה.