עלי גפן ביוגורט

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    15 דקות
מצרכים:
כ-30 עלי גפן בהירים טריים / מקופסה.
 
למילוי:
 
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כוס אורז בסמטי
1 כוס מים חמים
5 כפות נענע קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
1 כפית מלח
 
לבישול:
 
1 כפית מחוקה מלח
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
 
לרוטב:
 
4 גביעי יוגורט כפרי 3%
4 שיני שום קצוצות
2\1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בעלים טריים, משרים אותם במים רותחים ומעט שמן על מנת שיתרככו ויהיו נוחים לעבודה.
 
2. להכנת המלית, מחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצל. מוסיפים את האורז ומטגנים מספר דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את המים ומבשלים עד שהאורז חצי מוכן. מוסיפים את המים ומבשלים עד שהאורז חצי מוכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
 
3. משטחים עלה גפן. שמים כף מממילוי האורז. מקפלים את השוליים ומגלגלים
 
4. מרפדים תחתית סיר קטן בעלי גפן. מניחים את עלי הגפן המגולגלים.
יוצקים מים עד מהל לגובה העלים. מוסיפים את המלח, השמן ומיץ הלימון. מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
 
5. מערבבים את היוגורט עם השוח והמלח. יוצקים על עלי הגפן ומטפטפים מעל שמן זית.
Powered by Artvision | Truppo Websites