אופן ההכנה: 1. אם משתמשים בעלים טריים, משרים אותם במים רותחים ומעט שמן על מנת שיתרככו ויהיו נוחים לעבודה.
2. להכנת המלית, מחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצל. מוסיפים את האורז ומטגנים מספר דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את המים ומבשלים עד שהאורז חצי מוכן. מוסיפים את המים ומבשלים עד שהאורז חצי מוכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
3. משטחים עלה גפן. שמים כף מממילוי האורז. מקפלים את השוליים ומגלגלים
4. מרפדים תחתית סיר קטן בעלי גפן. מניחים את עלי הגפן המגולגלים.
יוצקים מים עד מהל לגובה העלים. מוסיפים את המלח, השמן ומיץ הלימון. מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
5. מערבבים את היוגורט עם השוח והמלח. יוצקים על עלי הגפן ומטפטפים מעל שמן זית.