חמין

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    יומיים
מצרכים:
מצרכים ל-9-10 מנות:
 
1 כוס חיטה
3/4 כוס חומוס
1 כוס גריסים
שעויות אדומה+לגבנה
6 תפוחי אדמה קטנים
2 בטטות
4 גזרים
4 בצלים בינוניים
4 שיני שום
5 חתיכות עוף
רגל של פרה (לא חובה, רק לאוהבי הבשר)
מרק עוף
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה אדומה חריפה
ביצים
אופן ההכנה:
1. את כל הקטניות צריך להשרות ערב קודם. לחתוך שני בצלים ולהשחים עם מעט שמן, להוסיף את השום, להכניס את הבשר ולטגן כ-10 דקות. להוסיף בהדרגה את הגזר, הקטניות, תפוחי האדמה קלופים ושלמים, להוסיף 3-4 כוסות מים רתוחים לסיר, עם כף מרק עוף, קצת פלפל שחור, מעט פפריקה אדומה חריפה ומעט כורכום. להוסיף עוד שני בצלים שלמים קלופים, שתי בטטות לא מקולפות, את הביצים. שהסיר לא יהיה מלא מידי במים, גם אם הבטטות תפוחי האדמה בולטים קצת. לחמם את התנור כמו באפיה של ג'חנון- 20 שעות.
Powered by Artvision | Truppo Websites