אורז עם אפונה ירוקה ושומשום שחור בסגנון יפני

  • מקור המנה
    0
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:
 
2 כוסות אורז לבן, אפשר מלא אך זמן הבישול ארוך יותר
4\1 כוס שמן (לא זית)
4 כוסות מים מינרלים
150 גרם תרמילי אפונה ירוקה קפואים
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 פטריות שמפיניון פרוסות
 
לרוטב:
 
2\1 כוס רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות מירין
4 כפות סוכר חום
 
לקישוט:
 
2 כפות שומשום שחור
אופן ההכנה:
1. שמים את האורז במסננת. שוטפים כחצי דקה תחת למי ברז. מסננים היטב.
 
2. מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את האורז כאשר מתחילים לעלות אדים על דפנות הסיר, מערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות על אש נמוכה. בודקים את גובה המים בסיר. אם יש עדיין מים, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ-30 דקות.
 
3. מבשלים את האפונה במים עם מעט מלח, רק עד שהיא מתרככת.
חותכים לרצועות באורך 11 וחצי ס"מ.
 
4. מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים את האפונה.
 
5. במקביל, שמים את מרכיבי הרוטב בסיר. מערבבים עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל סויה. יוצקים את הרוטב לתוך המחבת עם הירקות ומקפיצים קלות.
מוסיפים את תכולת המחבת לסיר האורז ומערבבים. זורים את השומשום השחור ומערבבים.
 
טיפ: מומלץ להגיש את האורז כתוספת לארוחה בסגנון יפני, למנות כמו בקר בבוטים, עוף בלימון ודבש וכדומה.
Powered by Artvision | Truppo Websites