הפבלובה

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    5 שעות
מצרכים:
4 חלבונים
11 וחצי כוסות סוכר
1 חבילה תותים חצויים
1 כף סוכר
3-1 כפות חומץ בלסמי לפי הטעם
 
לקרם:
 
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, במהירות גבוהה עד קבלת קצף יציב.
מזליפים עיגול גדול על נייר אפייה. אופים 3-2 שעות בחום נמוך של 130 עד 150 מעלות, בתום האפייה מומלץ להשאיר את המרנג כל הלילה בתנור.
 
2. כשעה עד שעתיים לפני ההגשה מערבבים את התותים עם כף הסוכר והחומץ הבלסמי.
זה סוד המתכון הנותן טעם למנה.
משהים במקרר עד ההגשה. 
 
3. מקציפים את השמנת עם הסוכר. מורחים בנדיבות על המרנג מסדרים מעל את התותים ויוצקים מעל את מיצי התות.
לא יותר מדי על מנת שלא יתרכך. מגישים מיד.
 
טיפ: הסוד לקצף טוב הוא חימום קערת הביצים והסוכר לפני ההקצפה מעל חים חמים. כשהסוכר נמס מקציפים. חשוב שהקערה לא תיגע במים על מנת שהביצים לא יתבשלו.
Powered by Artvision | Truppo Websites