עוף בלימון עם מילוי כבדים

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעתיים
מצרכים:
עוף טרי
2 לימונים
100 גרם כבדים
פלפל
אורגנו
7-10 שיני שום
שמן זית
2 תפוחי אדמה קלופים
2 בטטות
קוביות של לחם מיובש
2 עגבניות קלופות
1 כף רסק עגבניות מומס בחצי כוס מים חמים
אופן ההכנה:
1. לשטוף את העוף ולייבשו, לאחר מכן לחצות את הלימון ומלרוח טוב את כל העוף. פנים וחוץ תוך כדי סחיטה של הלימון על העוף ולתת לעוף לנוח בקערה כמספר דקות.
 
2. במחבת מחוממת יש להוסיף כ- 8 כפות שמן זית, לטגן את העוף מכל הכיוונים ולהניחו בצד, יש לחתוך את השום לחתיכות די גדולות ולטגן בשמן זית חם, להוסיף את הכבדים, תוך כדי טיגון קל ומהיר של הכבדים. יש לתבל בפלפל גרוס ומלח והרבה אורגנו מיובש, להוסיך את קוביות הלחם ולהקפיץ 3-2 דקות. לאחר הטיגון, יש למלא את העוף ולסגור בעזרת קיסמים או חוט ומחט.
 
3. אל מה שנשאר במחבת יש להוסיף את העגבניות הקלופות חצויות לארבע ואת רסק העגבניות המומס במים חמים ומספר פלחי הלימון ולבשל כ-5 דקות.
 
4. יש לשמן כלי חרס או תבנית מצופה נייר כסף, ולהניח את העוף עם החזה כלפי מטה, לשוף על העוף את תוכן המחבת ולהוסיף תפוחי אדמה ובטטות חתוכים לפלחים של כחצי ס"מ, ניתן להוסיף גם את המים החמים, לסגור את הקדרה ולהכניס לתנור, לאחר כ-50 דקות עד כשעה יש לפתוח את המכסה, להגביר את חום בתנור ל200-220 מעלות למשך עוד כ-15 דקות
 
טיפ: ניתן להגיש עם אורז או פירה.
Powered by Artvision | Truppo Websites