לזניה קלאסית

  • מקור המנה
    איטלקי
  • זמן הכנה
    45 דקות
מצרכים:
200 גרם איטריות לזניה
 
לרוטב:
 
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1/2 כוס מים
2 שיני שום כתוש
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית פלפל
1 כפית אורגנו 
 
לתערובת הגבינה:
 
2 גביעי קוטג'
2 ביצים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
200 גרם גבינה צהובה מרוסקות או בפרוסות
אופן ההכנה:
1. מבשלים את איטריות הלזניה במי מלח עד שתתרכנה, לשטוף ולסנן.
 
2. לערבב ביחד את כל מרכיבי הרוטב ואת כל מרכיבי תערובת הגבינה (כל תערובת בנפרד). לתבל במלח ופלפל.
 
3. בתבנית אפיה מלבנית 20/25 משומנת, לשים מחצית  מכמות האיטריות. על האיטריות מחצית מתערובת הגבינה, על הגבינה מחצית מהרוטב ועליו מחצית מהגבינה הצהובה המרוסקות ושוב אותה פעולה.
 
4. לאפות בחום בינוני גבוה במשך חצי שעה.
Powered by Artvision | Truppo Websites