פשטידת תרד

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
1 חבילת בצק עלים
 
למילוי:
 
50 גרם חמאה
1 ק"ג עלי תרד שטופים
1 גביע גבינה בולגרית מגוררת
100 גרם גיבנת קשקבל
3 ביצים
1 גביע אשל \ גיל
100 גרם צנוברים קלויים
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
פלפל שחור גרוס גס
 
לאפייה:
 
1 ביצה טרופה
מלח גס
 
אופן ההכנה:
1. חולטים את התרד כדקה במים רותחים. מסננים וסוחטים היטב. קוצצים
 
2. מערבבים את התרד עם שאר המרכיבים בקערה.
 
3. שוטחים את הבצק בתבנית אפייה משומנת בקוטר 26 ס"מ, משאירים שוליים רחבים בחוץ. מברישים במעט חמאה מומסת. יוצקים את המילוי ומקפלים פנימה את השוליים.
מברישים בביצה וזורים מלח.
 
4. אופים, 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות. עד להזהבה.
Powered by Artvision | Truppo Websites