מרק חומוס

  • מקור המנה
    ערבי
  • זמן הכנה
    24 שעות
מצרכים:
175 גרם גרגרי חומוס
7 כוסות מים רותחים
4 עגבניות חלוטות קצוצות דק
4 כפות שמן זית
2-6 שיני שום
2 כפות זעתר / 1 גבעול רוזמרין
1 כף רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק זך
מעט מלח
פלפל שחור
1/2 חבילת אטריות דקות
פטרוזיליה או כוסברה
אופן ההכנה:
1. לבשל את גרגרי החומוס במים הרותחים במשך כחצי שעה.
 
2. להשרות את החומוס במים קרים וכפית אבקת סודה לשתיה, למרת לשטוף לסנן וליצוק מים רותחים.
 
3. לחמם כמחצית מהשמן בסיר ולהוסיף את השום המעוך, העגבניות החתוכות, הרוזמרין ורסק העגבניות. לתבת באבקת מרק זך, מלח ופלפל ולבשל כ-10 דקות תוך כדי בחישה. להוציא מחצית מהחומוס ולמעוך במטחנה. להחזיר את המחית לסיר ולהוסיך את תערובת העגבניות, להוסיך את האטריות ולבשל כ-10 דקות.
Powered by Artvision | Truppo Websites