מרק קובות אדומות

  • מקור המנה
    מרוקאי
  • זמן הכנה
    כ-60 דקות
מצרכים:
החומרים ל-10 מנות:
 
4 סלקים גדולים
4 בצלים קצוצים
2 כפות שמן
5 כוסות מים
1 כף שטוחה מלח
1 כף שטוחה סוכר
1 כף מיץ לימון
 
לקובות:
 
2 וחצי כוסות סולת
1 כף שטוחה מלח
1 כף שמן זית
1 כוס מים פושרים
 
למילוי צמחוני:
 
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 סלסילות פטריות שמפניון קצוצות דק
1 כפית שטוחה, מלח, פלפל שחור וקינמון
 
למילוי בשרי:
 
1 בצל גדול מטוגן
2\1 ק"ג בשר בקר טחון
1 כפית שטוחה של מלח, פלפל שחור וקינמון
 
אופן ההכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הסלקים עד שיתרככו ואז מסננים.
קולפים וחותכים לפרוסות בעובי 2\1 ס"מ.
 
2. בסיר גדול מחממים מעט שמן, מטגנים את הבצלים עד שיזהיהו.
מוסיפים את הסלק, המים והתבלינים.
מביאים לרתיחה.
 
3. שמים את הסולת עם המלח והשמן. יוצקים מעל את המים.
לשים עד קבלת בצק נוח לעבודה.
משהים כ- 20 דקות.
 
4. מערבבים את מרכיבי המלית הרצויה.
במקרה של מלית הבשר, יוצרים כדורים קטנים ומקפיאים כשעה על מנת שיהיה נוח להכניסם לקובה.
 
5. להכנת הקובות, ממלאים אגרוף בבצק הסולת. יוצרים גומה בעזרת הבוהן. ממלאים ב- 2\1 כף ממלית הפטריות או בכדור הבשר ואז סוגרים.
מכניסים לסיר המרק ומשבלים כחצי שעה.
 
טיפ: עדיף לקנות סלק בגודל קטן או בינוני, הם רגים ומתוקים יותר מהגדולים. הסלק נשמר כ- 10 ימים במקרר, בשקית ניילון. מסירים את הגבעולית כדי לשמור על העסיסיות.
Powered by Artvision | Truppo Websites