עוגת כדורוני הזהב

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
לבצק:
 
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
2 כפות גדושות שמרית
2 ביצים
1 כפית מלח
7-6 כוסות קמח לבן
 
למילוי כמויות לפי הטעם:
 
חמאה מומסת
אגוזי מלך קצוצים
סוכר
גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. שמים את החמאה עם הסוכר והמים בקערה. ממיסים במיקרוגל.
 
2. מערבבים את יתר מרכיבי הבצק. מוסיפים את הקערה עם החמאה המומסת. לשים היטב עד קבלת בצק מעט נוזלי ודביק. מעבדים את הבצק בידיים משומנות. מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כשעתיים. מתקבל בצק שמנמן וחלק.
 
3. מקמחים מעט את הידיים. מעבדים קלות את הבצק. מרדדים יריעה בעובי ס"מ אחד. להזהר לא לקמח יותר מדי על מנתת שלא לייבש את הבצק.
קורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ.
 
4. מכינים קערית עם החמאה. מערבבים את אגוזי המלך עם הסוכר וגרידת הלימון בקערית נוספת, היחס הוא לפי הטעם. טובלים את עיגול הבצק בחמאה, לאחר מכן בתערובת האגוזים. מניחים בסיר בעל תחתית עבה ומעוגלת, מרופד בנייר אפייה משומן קלות. מסדרים את עיגולי הבצק בחפיפה קלה כמו רעפים. בין השכבות מפזרים מעל מעט מתערובת האגוזים וחמאה מומסת. ממשיכים עד סיום הבצק. יש להקפיד לא לעבור את 1/3 גובה הסיר כי העוגה תופחת.
 
5. אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות. לא להוציא לפני הזמן על מנת שכל הבצק שבסיר יאפה. לא לדאג אם השכבה העליונה נשרפת, בסוף זו התחתית. הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
 
טיפ: מומלץ לחכות שהעוגה תצטנן ותתייצב ואפילו להגיש עם כוס תה.
Powered by Artvision | Truppo Websites