עוגת שמרים

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    30 דקות
מצרכים:

לבצק:

 

1 ק"ג קמח

300 גרם חמאה

2 כוסות חלב

10 כפות סוכר

6 כפות שמן

1 חבילת שמרים טריים

1 כפית מלח

6 חלמונים

ביצה טרופה

שומשום

 

לתערובת:

 

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

3 כפות קינמון

שוקולד נוטלה למריחה

 

אופן ההכנה:

להמיס את השמרים בחצי כוס חלב, להוסיף 2 כפות קמח ו-2 כפות סוכר, לערבב טוב ולהפתיח בקערה קטנה. לחמם את יתרת החלב ולהמיס את החמאה.

לנפות את הקמח ולכל של המיקסר, לעשות בור בתוכו ולשפוך את תערובת השמרים.

להוסיף חמאה וחלב, 8 כפות סוכר, 6 כפות שמן וכפית מלח, 6 חלמונים ולערבב במיקסר עד שמתקבל בצק חלק. לכסות את הכלי ולהפתיח במקום חם.

לחלק את הבצק ל-3 חלקים שויים. לפתוח כל חלק, לפזר את תערובת המילוי בצורה שווה, לגלג לרולו ולהתפיח שוב. לטרוף ביצה ולמרוח על הרולו לפני האפייה, לפזר שומשום מלמעלה. לאפות בחום של 180 מעלות.

Powered by Artvision | Truppo Websites