פאי פקאן

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    שעה
מצרכים:
לבצק:
 
1/3 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
 
למלית:
 
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
300 גרם אגוזי פקאן כתושים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הבצק. לשים היטב. מקררים כחצי שעה. מרדדים 2/3 מכמות הבצק. מניחים בתבנית אפייה ואופים כ-10 דקות בחום בינוני של 180 מעלות.
 
2. ממיסים את הסוכר על אש בינונית עד שהוא מזהיב.
 
3. בנפרד ממיסים את החמאה והשמנת ויוצקקים לסיר הסוכר תוך ערבוב. מוסיפים את תמצית הוניל ואגוזי הפקאן. מביאים לרתיחה כ- 2-3 דקות.
יוצקים על הבצק.
 
4. את יתרת הבצק חותכים לרצועות. מניחים על העוגה בשתי וערב.
מושחים בביצה.
 
5. אופים כחצי שעה בחום ביוני של 180 מעלות.
Powered by Artvision | Truppo Websites