פיתה סורית

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    20 דקות
מצרכים:
פיתה מקמח רגיל/ מלא
מעט שמן זית
מעט זעתר
50 גרם גבינה בולגרת / לבנה / צהובה / פרומעז
מעט גבינה צהובה מגוררת או פרוסה דק
פרוסות עגבנייה, זיתים, בצל, פטריות, טונה, נקניקאו כל דבר אחר.
1 ביצה
אופן ההכנה:
1. חותכים את בסיס הפיתה לעיגול. משאירים שוליים רחבים כך שהפיתה הופכת מין צלוחית, אותה ממלאים.
 
2. מזליפים על מרכז הפיתה שמן זית ובוזקים מעל זעתר. מקפלים את השוליים ומפזרים במרכז את הגבינה. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומעל את התוספות שאוהבים. שוברים במרכז את הביצה. מומלץ לא לשים את כל החלבון. מניחים על מגש הטוסטר, עדיף להניח עליו את הפיתה מלכתחילה ולהכין.
 
3. מחממים בטוסטר שחומם מראש לום בינוני - גבוה של 180 עד 200 מעלות ומחכים עד שישחים.
 
טיפ: לא לחמם יותר מדי על מנת שהחלמון יישאר מעט נוזלי. מומלץ להשתמש רק בירקות טריים ולא משומרים.
Powered by Artvision | Truppo Websites