לחם תפוחים

  • מקור המנה
    אוניברסאלי
  • זמן הכנה
    90 דקות
מצרכים:

125 גרם חמאה

2/3 כוס סוכר חום

1 ביצה טרופה

כפית תמצית וניל

1 תפוח עץ מגורד

1 תפוח עץ מקולף

1 כוס קמח

1 כוס קמח תפוח

2 כפיות קינמון

1/4 כוס חלב

1/4 כוס ריבת מישמש

אופן ההכנה: לשים בקערה אחת את החמאה המומסת, הסוכר ובהדרגה את הביצה ואת תמצית הוניל. מקפלים את התפוחי המורד ואת החלב לסירוגין עם החומרים היבשים: קמח וקינמון אל תוך הקערה בכף מתכת, אפשר במערבל בקצב איטי מאוד. יוצקים את הבלילה לתבנית ששומנה בחמאה והונח עליה נייר אפיה. מעל מניחים פרוסות דקות של התפוח המקולף. אופים כשעה ורבע ולסיום יוצקים את ריבת המשמש המחוממת לזיגוג.
Powered by Artvision | Truppo Websites